Jadłospis

Zobacz co dobrego możesz

zjeść w szkolnej stołówce w najbliższym tygodniu. 

Jadłospis

Poniedziałek 03.03.2025 r.

Zupa ziemniaczana 250ml, kurczak w ziołach prowensalskich 120g, ryż 150g, papryka mix, owoc.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.

Wtorek 04.03.2025 r.

Zupa kalafiorowac250g, polędwiczki w sosie miodowo – musztardowym 120g, ziemniaki 100g, surówka z pomidorów 100g, kompot 150 ml.

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Środa 05.03.2025 r.

Zupa krupnik 250 ml, ryba z pieca 100g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka 100g, kompot 200 ml, owoc.

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

Czwartek 06.03.2025 r.

Zupa ogórkowa 250 ml, bitki wołowe 120g, makaron pene 150g, mieszanka królewska 100g, kompot 200ml, owoc.

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Piątek 07.03.2025 r.

Zupa z ciecierzycy 250ml, leniwe z bułeczką tartą i masłem 210g,

 Marchewka z jabłkiem 100g, herbata z miodem i cytryną 200ml, owoc.

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec zmianie.

 

Jeśli jesteś uczulony na jakieś produkty spożywcze, przeczytaj koniecznie wykaz alergenów.

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie zgłaszamy do godziny 9:00

 mailem (intendent.zs74@eduwarszawa.pl)